Despre Traditional Cvartet

Traditional Cvartet s-a nascut din drag pentru folclorul romanesc, din respect pentru valoarea muzicii traditionale romanesti, muzicienii dorind sa impartaseasca publicului frumusetea si profunzimea spiritului muzical romanesc. Traditional Cvartet abordeaza  muzica ambientala si cafe-concert intr-un stil atipic datorita componentei cvartetului (nai, tambal, chitara, contrabas) - instrumente traditionale alaturate instrumentelor clasice, formula concertistica mai putin obisnuita in abordarea acestor genuri muzicale. 


Traditional Cvartet





... are in componenta sa patru muzicieni instrumentisti valorosi , promotori ai folclorului romanesc autentic












Madalin Luca - nai   

Madalin Luca este un naist roman care in cariera sa de muzician a abordat diferite genuri muzicale imprimand fiecarei note muzicale propriul stil de interpretare - muzica traditionala romaneasca, muzica clasica, jazzul, world music. Madalin Luca a participat inca de la inceputurile carierei sale la diferite festivaluri si concerte in Romania, Europa - Franta, Germania, Ungaria, Grecia, Danemarca, Italia, Serbia, Muntenegru- , in Vietnam / Asia. Dintre festivalurile la care a participat concertand singur pe scena sau impreuna cu alti muzicieni in diferite formule muzicale, mentionez: numeroase festivaluri de folclor din Romania si Europa ; Festivalul International Hue din Vietnam / Asia; Festivalul de Jazz Sibiu ;  Festivalul “H.C. Andersen”  , “Vendsyssel Festival” - Danemarca ; Festivalul International de Muzica Clasica “Timisoara Muzicala” ; Timisoara - Mica Viena etc. Madalin Luca este licentiat in interpretare instrumentala jazz la Facultatea de Muzica a Universitatii de Vest Timisoara absolvind cursurile Facultatii de jazz si pop "Richard Oschanitzky" a Universitatii Tibiscus Timisoara. 
Madalin Luca este un cautator a noi modalitati de exprimare muzicala, experimentand posibilitatile nedescoperite ale naiului, introducandu-l intr-un teritoriu muzical putin explorat de catre naisti : muzica electronica, experimentala, jazzul. Singur pe scena sau cantand impreuna cu alti artisti, muzicianul propune un univers sonor propriu, construind o lume muzicala complexa si completa folosind naiul acustic sau uneori naiul procesat electronic, mijloace de expresie ale muzicii electronice, experimentale, diverse efecte sonore, toate acestea in slujba creativitatii si explorarii sensurilor profunde ale muzicii. Pentru Concertul de nai & electronic and experimental sounds ( singur pe scena, Madalin Luca recreeaza o intreaga orchestra construind pas cu pas, in timp real, prin improvizatia muzicala, liniile ritmice si melodice ale fiecarei melodii intr-o maniera ethno – jazzistica, conferind unicitate fiecarui moment muzical, fiecare concert fiind inimitabil si irepetabil) a fost distins in anul 2009 cu Trofeul pentru compozitie & Premiul special pentru aranjament orchestral  la Festivalul International de Jazz / Sibiu iar in anul 2006 trupei " Young Blood" din a carei componenta facea parte i s-a acordat premiul I la Festivalul International de Jazz / Sibiu




   

Mircea Ardeleanu
tambal // contrabas // acordeon // pian // aranjament orchestral

Mircea Ardeleanu este unul dintre marii ARTISTI romani, un MUZICIAN  complex, fiind unul dintre putinii cunoscatori si pastratori ai folclorului romanesc autentic, cunoscand specificul stilistic, melodic, armonic si ritmic al fiecarei zone traditionale romanesti. De-a lungul carierei sale a abordat cu maiestrie diferite genuri muzicale: muzica traditionala romaneasca, muzica traditionala sarbeasca, muzica clasica, cafe-concert, muzica contemporana, jazz.
Mircea Ardeleanu este un virtuoz al tambalului, valoare autentificata atat de catre Marele public din Romania si din lume cat si prin recunoasterea sa ca Maestru international in anul 2008 la Beograd / Serbia.
Mircea Ardeleanu de-a lungul carierei sale a cantat in intreaga lume:  la Opera House - Australia; in China; in majoritatea tarilor din Europa: Germania, Franta, Italia, Grecia, Austria, Cehia, Spania, Slovacia etc.
A colaborat de-a lungul celor 40 de ani de cariera cu diferite ansambluri de folclor de renume din Romania si Serbia, a participat la toate festivalurile importante din Romania si Serbia.
A colaborat cu mari artisti precum : Bora Dughici ; Zvonko Bogdan; Liubisa Pavkovici ; Boki Milosevici ; Gheorghe Zamfir
Mircea Ardeleanu este colaborator permanent al Orchestrei Radio Televiziunii Novi Sad intre anii 1985 – 1994 fiind angajat in cadrul orchestrei.
In anul 1995 devine fondator impreuna cu Ilie Vincu al Orchestrei „Virtuozii Banatului”
Mircea Ardeleanu este unul dintre muzicienii valorosi ai Banatului si Romaniei , fiind unul dintre membrii permanenti ai Ansamblului Profesionist Banatul din Timisoara. Mircea Ardeleanu de-a lungul carierei sale a inregistrat numeroase CD-uri de folclor cu Orchestra RTV Novi Sad, cu Orchestra "Virtuozii Banatului", cu Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul Timisoara, pentru cel mai recent CD inregistrat in anul 2009 ca solist instrumentist / tambal realizat cu Orchestra RTV Novi Sad, aranjamentele orchestrale fiind realizate de compozitorul si aranjorul muzical Constantin Arvinte.

Daca doriti sa-l ascultati pe Mircea Ardeleanu dati click pe urmatoarele linkuri:




Florin Iova – chitara // chitara bas // pian/sintetizatoare 


Florin Iova este un muzician talentat si special, avand o cariera de 25 de ani in lumea muzicii, incepandu-si traseul muzical cu chitara bas, studiind si adaugand pe parcurs chitara, pian / sintetizatoare. In prezent se poate spune ca stapaneste cu profesionalism si talent toate aceste instrumente, exceland in interpretarea fiecaruia in egala masura. Interpretarea sa instrumentala se caracterizeaza printr-un stil propriu si bine definit prin expresivitate, exactitate, profunzime, fantezie, cursivitate melodica, armonica si ritmica.

Florin Iova a ales drept genuri de exprimare muzicala : muzica traditionala romaneasca, ever-green, pop, pop-rock, funk, jazz, muzica de petrecere etc. Fiind un muzician plurivalent Florin Iova a colaborat cu diferite trupe si tarafuri din toate aceste arii ale muzicii, sustinand concerte in tara, SUA si  Europa - in tari precum Germania, Italia, Franta, Serbia, Ungaria.



Mircea Ardeleanu jr. – tambal // contrabas

Mircea Ardeleanu jr. este un tanar muzician a carui valoare a fost confirmata atat de catre specialisti cat si de public datorita talentului, profesionalismului si autenticitatii cu care abordeaza diferite genuri muzicale - muzica traditionala romaneasca, muzica clasica si jazz.
Mircea Ardeleanu jr. in cariera sa artistica a participat la diferite festivaluri concurs de muzica traditionala romaneasca ca tambalist, de fiecare data obtinand premii importante:
Festivalul National Interscolar Alba iulia – premiul I
Festivalul International „Strugurele de aur”Jidvei – premiul I
Festivalul National „Luta Iovita” Caransebes – premiul I
Festivalul „Sivu si Cosmin Golban” Chisoda – Marele premiu
Festivalul „Maria Lataretu” Tg. Jiu – premiul I
Festivalul „Maria Tanase” Craiova – premiul II
Festivalul Mamaia – premiul I
Mircea Ardeleanu jr. a colaborat cu orchestrele: Orchestra Radio Televiziunii Novi Sad ; Orchestra Radio Bucuresti ; Orchestra „Lautarii”Chisinau ; Ansamblul „Ciocarlia”Bucuresti ; Ansamblul „Doina Gorjului”Tg. Jiu ; Ansamblul „Maria Tanase”; Ansamblul „Jidvei” Alba Iulia: Orchestra „Simfonia” Bucuresti ; Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul Timisoara; Ansamblul  „Timisul” Timisoara ; Ansamblul „Lugojana” Lugoj ; Ansamblul „Ghiocelul” Giroc ; Ansamblul „Bujorul” Timisoara
Mircea Ardeleanu jr. a cantat in turnee impreuna cu diverse ansambluri de folclor in diferite tari din lume: SUA ; Franta; Macedonia; Germania
Mircea Ardeleanu jr. este fondator si coordonator al Orchestrei de Folclor a Facultatii de Muzica a Universitatii de Vest Timisoara.